20220111 122634

Миодраг Павловић: „Дивно чудо“

 

Овде око Ртња

Обичаји древни

Куљају као дивље цвеће

Док се са римског града

Скидају наслаге хумуса

 И Дионис излази

Да новом свету

Окрене леђа.

Придобијте га

Нек овде буде раскош

Панађур

Нека се сјате весељаци

Коледари

Власи

Коњаници трачки

Поштоваоци Кибеле

Направите нешто да се памти.

 

НОВА ИЗДАЊА

У ПРОДАЈИ

 

reprint Цена: 600,00 

 

starine
Цена: 600,00
 
Hronika sela Mali Izvor
Цена: 1.000,00
 
Tradicionalna kultura Vlaha
Цена: 1.000,00
 
Контакт:
030/463-737

puna sala     Пројекат ''сКОЦкавање'' који је у оквиру конкурса ''Градови у фокусу'' подржало Министирство културе и информисања РС, успешно је и у потпуности реализован током 2019. године. Поред комплетног опремања сале Културно-образовног центра сценском и аудио-визуелном техничком опремом, реализован је и велики број програма, пре свега из области савременог стваралаштва.

Опширније...

bioskop boljevac     У Бољевцу је почео са радом први дигитални биоскоп у Тимочкој Крајини. Пројекцијом домаћег филма ''Пијавице'' означен је почетак новог - дигиталног живота бољевачког биоскопа. Тако ће током октобра публика моћи да погледа: домаће филмове - ''Екипа'' и ''Војна академија 5'', анимиране филмове - ''Вилијева планета'' и ''Јети- снежни човек'', француску драму ''Милошћу божијом'', популарни ''SF'' са Б. Питом ''Ад астра''...

     Биоскоп је, иначе, опремљен кроз пројекат ''сКОЦкавање'' и то: ласерским дигиталним пројектором резолуције 2К (NEC), затим  ''Dolby Surround'' звучним системом  (8 каналa), филмским платном (silver screen) димензија (7,5x3,5) и пратећом опремом (дигитални биоскопски аудио процесор, аудио појачала, постоље, рачунар, систем за беспрекидно напајање итд). Пројекат ''сКОЦкавање'' Министарство културе и информисања је подржало са 8 милиона динара на конкурсу ''Градови у фокусу'', а локална самоуправа издвојила је 2 милиона за опрему и 5 милиона за програмске активности. Само за опремање биоскопа утрошено је 6,5 милиона динара.

bioskop      Радови на опремању сале КОЦ-а најсавременијом аудио-визуелном опремом завршени су по пројектном плану и у предвиђеном року, а реализовани су у оквиру пројекта ''сКОЦкавање'' који су подржали Министарство културе и информисања РС са 8 милиона и Општина Бољевац са 2 милиона. 
     Урађена је комплетна дигитализација биоскопа (дигитализација звука и слике) и уграђено ново филмско платно, набављена је опрема за концертно озвучавање, набављена и уграђена сценска расвета, а сцена је комплетно опремљена завесама (свечана завеса, суфите, црна кутија).
      Реализацијом овог пројекта стекли су се оптимални услови за неговање традиција у култури и реализацију најразличитијих програма из области савременог стваралаштва.

skockavanje radovi     Реализација радова у оквиру Пројекта ''сКОЦкавање'', који се односе на финално опремање сале КОЦ-а (набавка и уградња аудио-визуелне опреме и сценског мобилијара), започета је 8. августа и биће завршена до краја овог месеца. Набавку и уградњу опреме реализује ''Sky music corporation doo'' - Београд, а укупна вредност радова и опреме је 10 милиона динара. Пројекат је, у оквиру Конкурса ''Градови у фокусу'' подржало  Министарство културе и информисања РС  са 8 милиона динара.

     Након реализације пројекта ''сКОЦкавње'', комплетно ће бити завршена адаптација и реконструкција зграде КОЦ-а, која је започела 2016. године, чиме се стичу услови за неговање традиција у култури и формирање модерног центра за савремено стваралаштво.

logo 4     Министарство културе и информисања Републике Србије подржало је пројекат ''сКОЦкавање'' са којим је локална самоуправа аплицирала за доделу средстава у оквиру јавног конкурса ''Градови у фокусу 2019''.

     Пројекат подразумева стварање услова за неговање традиција у култури и формирање центра за савремено стваралаштво. Опремање сале и сценског простора, као и дигитализација сале Културно-образовног центра Бољевац јесу предуслов за њену мултифункционалност (сценско осветљење, озвучење, сценске завесе, филмско платно). Комплетним опремањем сале, Културно-образовни центар Бољевац моћи ће да у потпуности задовољи потребе већине грађана за садржајима културе и уметности, пре свега из области савременог стваралаштва.

     Министарство културе подржало је Пројекат са укупно 8.000.000 динара, а исти ће се реализовати током 2019. године.

Screenshot 20230323 100508 Samsung Internet

КОЦ - виртуелна тура

1681125539688

logo 4

''Градови у фокусу 2019''

1635896
Овог месеца67352

123455

film baner

 

facebook 

instagram

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

boljevac grb

 Општина Бољевац

© 2024 Културно-образовни центар, Бољевац. Сва права задржана.
Joomla! је слободан софтвер објављен под GNU General Public License.